POLJOPRIVREDNI PROIZVODI ŽUMBERAK

  • ČAJEVI – ZAČINI – SJEME – SADNICE – OSTALO

[OPG Žumberak] Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Magave osnovali smo 2018. godine na prostoru PP „Žumberak – Samoborsko gorje“ sa sjedištem u Kordićima Žumberačkima. Od samih početaka bavimo se uzgojem i prodajom ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja – čajeva, začina, sjemena te sadnica.

OPG Magave Žumberak proizvodi 100% organske proizvode u samom srcu Žumberačkog gorja, na poljoprivrednim površinama okruženima šumom. Također, jedan dio sjemena i bilja koje sakupljamo čini samoniklo bilje koje nalazimo na livadama i uz rubove šuma.

Iako mnogi za čajevima posežu u trenutku “bolesti”, ispijanje čaja je jedan od najjednostavnijih i najstarijih zdravih rituala kod kojih je u središtu biljka! Čaj nas iscjeljuje na svim razinama, te uz pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost pomaže u prevenciji mnogih bolesti – on liječi naše tijelo, snaži duh, uravnotežuje emocije te savršeno upotpunjuje svaki trenutak u našem danu. 

Cijelu ponudu čajeva, začina i sjemena možete pogledati na web stranici, a o ponudi sadnica i ostalih proizvoda saznaj na upit!

NAJAM e-BICIKLI I OPREMA – JEDNODNEVNI IZLET ŽUMBERAK

U 2023. godini OPG Magave, uz primarnu poljoprivrednu djelatnost, upisuje dvije nove djelatnosti. iznajmljivanje prostora, sredstava, pribora i opreme za pojedinu aktivnost te provođenje programa kreativnih i edukativnih radionica vezanih za poljoprivredu, tradicijske obrte i slično. 

S ciljem da svim posjetiteljima omogućimo uživanje i istraživanje skrivenih blaga Žumberka, za Vas smo odlučili smo u najam ponuditi električne brdske bicikle. Zašto električni??? Kako bi svatko od vas, bez obzira na godine i fizičku kondiciju te bez obzira na brdovit put koji vas očekuje, mogao uživati u vožnji čarobnim krajolikom. Za najam je dostupna i ostala oprema – gps uređaj sa ucrtanim rutama, gopro kamera kojom možete zabilježiti najdraže trenutke s izleta, štapovi za planinarenje, kompas, dalekozor, šator i dr.

Aktivni turizam, uz sam boravak u prirodi, djeluju pozitivno na naše psihičko i fizičko zdravlje. I, zato, nemoj se samo pacati na suncuuu! Iskoristi sve blagodati koje ti pružaju šuma i svjež planinski zrak, osjeti vjetar u kosi te napuni baterije za novi radni tjedan! 

Cijelu ponudu možete pogledati na web stranici.